Rakkaudesta omaan kuntaan

Vasen Raisio -lehden henkilökuva Emmasta:

Rakkaudesta omaan kuntaan – Emma Lindqvistin Raisiossa korostuu tasa-arvo ja luonto

Emma Lindqvist (o.s. Inkinen) kannustaa nuoria osallistumaan päätöksentekoon. Ensimmäistä kertaa ehdolla oleva Lindqvist on itse vasta valittu Raision Vasemmistonuorten puheenjohtaja, ja toteaakin juuri nuorisojärjestöjen toiminnan toimivan hyvänä porttina politiikkaan. Raisio on Emman lapsuus- ja kotikaupunki. Lukion jälkeen opinnot veivät Turkuun ja myöhemmin Tallinnan yliopistoon, josta kotiseuturakkaus toi viestinnän maisterin takaisin Raisioon.

– Olen ehdottomasti kotiseutuintoilija! Emma kuvailee itseään. Ihalan maisemissa viihtyvä Lindqvist arvostaa kotikaupunkinsa lähipalveluita, ja nostaakin ne vahvasti esille omassa kampanjassaan. – Helposti tavoitettava terveydenhuolto, etsivää nuorisotyötä, klo 18 päivystävä terveyskeskus ja matalan kynnyksen perhepalveluita. Kirjastosta lainattava perhevalmentaja -mallin tyyppisiä ideoita tarvitaan lisää.

Suvaitsevaisuus, kotiseuturakkaus ja kotikunnan hyvä tuntemus

Emma on mielestään henkilö, joka osaa astua toisen saappaisiin. Ehdolle asettuminen oli kuitenkin monen asian kauppa.

– Lähdin jo lapsena itsenäisesti mukaan erilaisiin WWF:n ja SPR:n tempauksiin. Ilmoitin vain vanhemmille, että ai niin, menen sitten huomenna koulun jälkeen keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen! Vasemmistoliiton jäseneksi Emma liittyi viime eduskuntavaalien jälkeen, esikuvana toimi Li Andersson.

– On voimaannuttavaa nähdä, miten itseni ikäinen nainen on niin älykäs, itsenäinen, arvoistaan kiinni pitävä ja sopivassa määrin peräänantamaton. Nyt ihmettelen miksi en ole lähtenyt järjestötoimintaan mukaan jo aikaisemmin. – Mielestäni suvaitsevaisuus ja valmius kuunnella kaikenlaisia mielipiteitä ovatkin kuntapäättäjän tärkeimpiä työkaluja tehtävässä toimiessa. Tärkeää on myös kotiseuturakkaus sekä kotikunnan hyvä tuntemus.

Raisiossa äänestysprosentti on kuntavaaleissa ollut laskusuunnassa, vuoden 2008 kuntavaaleissa luku oli 54,4% Miksi uurnille lähtö ei kiinnosta?

– Nuorten kohdalla ymmärrän, ettei ole motivoivaa äänestää, jos itsellä on tunne, että oma tulevaisuus ei ole Raisiossa. Nyt on kuitenkin se hetki, kun oman kaupungin tilaan pääsee vaikuttamaan, meillä on mahdollisuus tehdä tästä kunta, mihin valmistumisen jälkeen haluaa jäädä asumaan. Esimerkiksi kaavoituksella voidaan vaikuttaa siihen, että Raisiossakin olisi tarpeeksi edullista vuokra-asumista. Fakta on kuitenkin, että tulevaisuuden päätökset tehdään nyt, ja päättäjiä olemme me.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.