Korvaushoito kuuluu kunnan lakisääteisiin palveluihin nyt ja tulevaisuudessa

Raision Kokoomus teki tammikuussa valtuustoaloitteen siitä, että Harkon alakerrassa sijaitseva korvaushoitokiska siirrettäisiin pois keskusta-alueelta. Aloitteen tekijän mukaan keskeinen sijainti näkyy katukuvassa ja harmittaa ikäihmisiä.

On vaikea ymmärtää aloitetta, sillä korvaushoitoa saava päihteidenkäyttäjä on jo ottanut ensimmäisen askelen osallistuakseen kuntoutukseen ja sitoutunut normalisoimaan arkeaan esimerkiksi harrastusten, opiskelun tai työn kautta. Korvaushoidon kieltäminen kuntoutukseen sitoutuneelta on kuin onnistumisista rankaisemista, ongelmaa ei ratkaista siivoamalla katukuvasta sellaisia henkilöitä pois, joiden elämäntapa ei kaikkia miellytä. Korvaushoitoa saavan pitäisi päästä päivittäin helposti palvelun luo, eikä hoitopaikan siirtäminen kauas kunnan muista, korvaushoitoon sidoksissa olevista, palveluista auta asiaa.

Korvaushoito kuuluu kunnan järjestettäväksi jo lainkin nojalla. Erityisen tärkeäksi palveluksi korvaushoito nousee kun muistetaan, että myös Raisiossa osa kuntoutukseen osallistujista on alaikäisiä, siis lastensuojelulainpiirissä olevia asiakkaita.

Ymmärrän, että aloitteen tekijää, siis paikallista kiinteistönvälittäjää, huolestuttaa keskustan kiinteistöjen kiinnostavuus ja ikäihmisten, siis potentiaalisten asiakkaiden, kiinnostus kiinteistöjä kohtaan. Kuitenkin, Raisio on kaikkien – niin niiden, joilla on varaa miettiä kenen naama sopii katukuvaan kuin niidenkin, jotka näkyvät katukuvassa, koska ovat matkalla kunnan järjestämään palveluun.

Jos päättäjät todella ovat huolissaan huumeidenkäytöstä Raisiossa, he eivät rajoita korvaushoidon saatavuutta, vaan pyrkivät ennaltaehkäiseviin toimiin, jotta uusia nuoria ei ajautuisi käyttäjiksi ja jotta varsinkin jo huumeita käyttävän nuoren arki pysyisi mahdollisimman säännöllisenä ja turvallisena. Ennaltaehkäisten ja tulevaisuuteen katsoen, ei piiloon lakaisten tai syrjään siirtäen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.